Зловещи сатанински убийства сковават от страх жителите на  Лос Анджелис,

...
Зловещи сатанински убийства сковават от страх жителите на  Лос Анджелис,
Коментари Харесай

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на Касапина от „Скид Роу”

Зловещи демонски убийства сковават от боязън жителите на  Лос Анджелис, Калифорния през 60-те години. Престъпленията са осъществени в квартал „ Скид Роу ”, който по това време е дом на „ отритнатите ” от обществото хора, алкохолици, скитници, психологично заболели и наркомани.

Всяка една от жертвите била открита с прерязано гърло от ухо до ухо. Серийният убиец оставял чаши с кръв и поръсена сол към труповете, а обувките им подреждал по този начин, че върховете да сочат към безжизненото тяло. Начинът, по който нарушителят се отнасял към жертвите си, карал проверяващите да имат вяра, че убийствата са свързани със сатанизма.

Серийният убиец получава прякора Касапинът от „ Скид Роу ”.

Първата жертва на сатаниста е Дейвид Ръсел. Той е открит на 13 ноември 1964 година на стълбите на библиотека в квартал „ Скид Роу ”. Жертвата е с прерязано гърло и голям брой прободни рани по тялото.

Още на идващия ден закононарушението се повтаря. 67-годишният Бенджамин Хорнберг е погубен в тоалетната на втория етаж в долнопробния хотел, в който е отседнал. Гърлото му е прерязано от ухо до ухо, има голям брой прободни рани по главата и горната част на торса му, написа Murderpedia.

Полицейските детективи са уверени, че създателят на двете брутални убийства е един и същи човек. Психолози вършат профил на хипотетичния убиец. Според направения портрет килърът е бял мъж на възраст в края на 20-те си години или началото на 30-те. Висок е шест фута (приблизително 183 см) и тежащ 190 паунда (приблизително 86 килограма), с дълга до раменете руса коса. Касапинът е разказан като мъж без другари, едва просветен отшелник, евентуално импотентен педераст с „ неуточнена физическа дисторция ”.

Проведено е огромно следствие, само че казусът е затворен заради липса на безапелационни доказателства за причинителя на сатанинските убийства.

Касапинът се завръща след 10 години

Минават 10 години, жителите на квартал „ Скид Роу ” към този момент са не запомнили скитащия по улиците сериен палач, когато той се завръща за възмездие.

На 1 декември 1974 година е погубен 46-годишният Чарлз Джаксън. Той също като останалите жертви на Касапина е друмник пияч и е открит мъртъв на същото място, на което и първата жертва на серийния убиец.

Следва брутална поредност от жестоки убийства. Мозес Яканак, на 47 година, е погубен с нож в алея на „ Скид Роу ” на 8 декември. 54-годишният Артър Далстед е открит мъртъв единствено три дни по-късно пред изоставена постройка. На 22 декември 42-годишният Дейвид Перез е открит в шубраци, наоколо до публичната библиотека в Лос Анджелис. 58-годишният Казимир Стравински пък лежи мъртъв в хотелската си стая на 9 януари 1975 година Робърт Шанахан, на 46 година, е мъртъв от няколко дни, когато на 17 януари на натрупа му се натъква камериерка в хотела, в който е отседнал. Следва убийството на 49-годишния Самуел Суарес. Той също е открит  смъртоносно прободен в мизерната си хотелска стая.

Въпреки напъните, следствието на полицията е в задънена улица. Поредица от брутални убийства се случват единствено през няколко дни, а причинителят продължава да е мистерия.

Убийствата в Лос Анджелис стопират

Изненадващо, на 22 януари 1975 година в Холивуд, в дома си е открит мъртъв 45-годишният Джордж Фриас. Той е погубен по същия демонски метод, по който мъжете от Лос Анджелис. Около тялото му е разпръсната сол, а върховете на обувките му сочат към натрупа му.

Само два дни по-късно в дома си е открит и 34-годишният Клайд Хейс, белязан със следите на Касапина от „ Скид Роу ”.

Залавянето на Касапина

На 2 февруари 1975 година друмник нахлува в дома на Уилям Греъм в Холивуд. Непознатият мъж атакува стопанина с секира. По това време Греъм има посетител, който се намесва и му избавя живота. Изплашен, нападателят бяга от мястото на престъплението, скачайки през прозореца.

След несполучливото нахлуване, скитникът нахлува в дома на известния артист Бърт Реъйнолдс. Именно там нападателят прави съдбовната си неточност, изпускайки писмо, адресирано до себе си.

На 3 февруари 1975 година в ареста се озовава роденият на 19 януари 1944 година Вон Орин Грийнууд. Мъжът се снабдява с обвинявания в кражба с щурм и нахлуване. Детективите претърсват и дома му, където откриват чифт копчета за ръкавели, благосъстоятелност на една от брутално убитите жертви на Касапина Джордж Фриас.

Само година по-късно, на 23 януари 1976 година, Грийнууд получава единадесет обвинявания в ликвидиране, изобличен, че точно той е Касапина от „ Скид Роу ”.

Единственият проблем, с който полицията се сблъсква е, че зад решетките се озовава негър мъж, а не бял и русокос, какъвто е издирвала над 10 години.

На 19 януари 1977 година, в деня, в който навършва 33 година, Вон Орин Грийнууд е наказан на пожизнен затвор. Съдията предлага той в никакъв случай да не бъде освобождаван, тъй като „ наличието му в обществото, би представлявало опасност за всички ”.

Любимото място на Касапина е хотел „ Сесил ”

Любимото място на Касапина от „ Скид Роу ” за „ лов ” и ликвидиране на скитници, е съдбовно известният хотел „ Сесил ” в Лос Анджелис.

Сградата е издигната през 1924 година и в нея са се разиграли най-малко 16 убийства, сочат полицейските сводки.

„ Сесил ” добива печална популярност с клиенти като серийния палач Ричард „ нощния преследвач ” Рамирес и австралийския убиец на проститутки Джак Унтвергер. Хотелът се свързва и с полицейското следствие на убийството на Черната далия. „ Сесил ” влиза в престъпните летописи и с мистериозната гибел на 21-годишната канадска студентка Елиза Лам.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР